Nu tar vi steget

Vi valde att kalla bloggen En resa mot framtiden fast det vi skriver om i allra högsta grad handlar om nutid. Vi pedagoger ska möta barnen i deras nu, utmana dem och ge dem adekvat utbildning kring det som sker runt omkring dem. Barnen växer upp i en värld full av olika digitala verktyg, detta är deras nutid men för många av oss pedagoger fortfarande framtid.

Vi kommer att dokumentera arbetet kring 3D skrivaren, vad händer när en grupp 2-3 åringar möter ett sådant verktyg. Vilka tankar som finns innan, under tiden och mot slutet av projektet. Vi pedagoger har ingen förkunskap kring skrivaren utan kastar oss ut i detta med samma nyfikenhet och upptäckarglädje som barnen. Vi tänker att inget kan gå fel när vi undersöker detta tillsammans. Det ska bli en spännande resa som vi ser fram emot att dela med oss av.

Hur fick vi då tillgång till en 3D skrivare?

Vi fick höra att Michaela Sti hade en 3D skrivare och ställde frågan om det fanns intresse av att prova den i en barngrupp. Vi blev överlyckliga över svaret att ett sådant intresse fanns. Så efter att ha skrivit i detalj om vårt syfte, mål och våra tankar kring projektet så drog samarbetet med Michaela igång.

Framtiden kommer oavsett om vi pedagoger är beredda eller inte så nu tar vi steget….

 

6 kommentarer

Kommentarrubrik

Maria

Maria

Vilken spännande resa ni på Grodan har påbörjat. Ska bli spännande att följa era steg på vägen.

Svara

Kommentarrubrik

Dockmormor

Dockmormor

Åh! Vad spännande, jag önskar att jag fått vara med i projektet. Underbart att få upptäcka och uppleva tillsammans med barn. Oj vad dessa barn får "frön" till sin framtid. Bra arbetslag - lyckliga barn. Lycka till med projektet / pensionerad fskl.

Svara

Kommentarrubrik

Petra

Petra

Åhh vad roligt ni har och ska ha, lycka till!!

Svara

Kommentarrubrik

Grodan

Grodan

Tack så mycket

Svara

Kommentarrubrik

Michaela Sti

Michaela Sti

Så otroligt kul att få följa er och det här projektet, det kommer att bli fantastiskt! Hoppas också att det kommer att inspirera andra förskolor och pedagoger att själva testa på att jobba med 3D-skrivare och de yngre barnen.

Svara

Kommentarrubrik

Grodan

Grodan

Tack för att vi fick möjligheten, ja vi hoppas också på att vi inspirerar.

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*