Kan vi skriva ut det här?

Olika idéer kring ritningar

Kan vi skriva ut det här? Undrar barnen som hämtat en pedagog till bygg och konstruktionsrummet. På golvet finns ett stort detaljerat bygge med många olika material. Ja vi kan försöka återskapa det i applikationen. Pedagog och barn fotograferar bygget för att ha kvar en ritning till utskriften. Pedagogen som tog bilden kommer på att det finns en applikation där man kan infoga en bild och skriva ut konturerna, det är värt ett försök. Bilden infogas men vilka konturer vi än väljer att fokusera på blir det inte riktigt som barnet tänkt sig. Vi lämnar den idén och barnet har nu tappat intresset för att skapa en ritning av sitt bygge och väljer att samtala om olika saker att kunna skriva ut i skrivaren. Kan vi göra vårt namn? Vill du skriva ut ditt namn undrar pedagogen. Nej vårt namn, Grodan. Vi öppnar lärplattan och väljer att arbeta i tinkercad där man kan skriva text och få den utskriven. Fler barn ansluter och är aktiva i processen. Vilka bokstäver behöver vi, vi tittar på namnet Grodan och identifierar de olika bokstäverna som formas till en bild på skärmen där vi kan se hur utskriften kommer att se ut. Vi mailar bilden till den dator som är kopplad till 3D skrivaren och en utskrift startas. När vi hör den nu välkända melodin skyndar barnen fram, lite förvånade när pedagogen plockar bort den lilla skylten med namnet Grodan. Vi tittade på datorns skärm och ser att vi tänkt helt fel gällande måtten. Stor eller liten spelar ingen roll, det är resan som räknas.

Barnen bearbetar sina kunskaper i skapandet

Titta vad vi har gjort. Barnen visar sina bilder där de arbetat med färgpennor och papper. Pedagogen sätter sig ner för att möta barnen på deras nivå och visa sitt genuina intresse. Barnen förklarar att de har ritat 3D skrivaren som skriver ut en blomma. -först den, sen kommer mer och mer och mer och ändrar lite där och sen är den klar. Genom sina bilder visar barnen de olika stegen i 3D skrivarens process. Vi har verkligen studerat skrivaren och sett hur den arbetar i olika steg med olika lager och det är just det som barnen tagit fasta på i deras bilder.

Bilden visar de olika stegen av en blomma som 3D skrivaren har gjort

En 3D skrivare som skriver en blomma

 

1 kommentarer

Kommentarrubrik

Dockmormor

Dockmormor

Oj vad barnen får stimulans till reflektion. Ni pedagoger har ett underbart arbetssätt.

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*